Redacció de l’article sobre Twitter i UOC

Avui comencem a publicar en les pàgines d’aquest blog algunes de les parts del nostre article d’investigació sobre “L’aprenentatge col·laboratiu amb Twitter: propostes per a activar el coneixement compartit a la UOC”. El que volem és compartir el que anem redactant amb els nostres companys de l’aula de ABAVC i amb qualsevol persona que estugui interessada en aquest estudi. De moment les parts d’Introducció, Objectius i, en part, Metodologia, estan bastant avançades, tot i que deixarem l’etiqueta “in progress”… res és definitiu fins el dia de l’entrega.

Deixem aquí l’abstract que acompanya l’article per donar una idea general del treball, esperem que us interessi. Bona lectura!

Abstract
En els pocs anys des que es va crear al 2006, Twitter ha esdevingut un dels canals més utilitzats del Web 2.0. Es tracta d’un servei de microblogging en què és possible publicar missatges breus sobre qualsevol temàtica d’actualitat o interès professional/cultural, arribant a un gran nombre de persones de forma immediata. Tot i que té una funció preminentment comunicativa/informativa, els seus usos poden extendre’s fins al camp de l’educació. De fet, es compta ja amb nombroses experiències d’aplicació educativa de Twitter arreu del món. En aquest article, volem aprofundir els usos didàctics de Twitter en relació amb un context educatiu concret, la Universitat Oberta de Catalunya i amb una metodologia d’ensenyament específica, la de la col·laboració per l’aprenentatge. El nostre objectiu serà determinar si i de quina manera aquesta eina permet dur a terme activitats col·laboratives virtuals en relació amb la metodologia e-learning de la UOC.

Paraules clau: Twitter, educació superior, activitats col·laboratives virtuals, acció, intercanvi coneixement, comunitat, compartir, e-learning, UOC.

Fins aviat!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: